Харчування влітку

Напередодні літнього спекотного сезону потрібно розібратись, як правильно харчуватись влітку, аби отримати максимальну користь від найкращих трьох місяців року.

Основні принципи

  1. Зменшіть у своєму раціоні кількість жирної, смаженої чи соленої їжі. У літній період краще надавайте перевагу нежирним сортам риби та стравам на пару.
  2. Заправляйте салати олією чи сметаною. Майонез та інші магазинні заправки влітку дуже швидко портяться.
  3. Сонячні продукти. Дієтологи рекомендують вживати більше продуктів сонячних кольорів: червоного, жовтого, оранжевого. Саме вони містять в собі бета-каротин, який допомагає захищати шкіру від шкідливих сонячних променів.
  4. Пийте багато води! Влітку наш організм потребує значно більше води, аніж взимку, адже через високу температуру повітря підвищується потовиділення. Намагайтеся випивати добову норму звичайної води (не кави, чаю, компотів чи соків) – 40 мл на 1 кг ваги.

Топ-10 продуктів

Саме в літній період можна споживати чимало корисних фруктів та овочів, які є сезонними і насичують організм вітамінами та мікроелементами:

  1. Ківі. Не тільки вітамін С міститься у цьому зеленому фрукті, але й через високий вміст кальцію, ваш організм менше зневоднюється від спеки.
  2. Зелень із грядки. Коли, як не влітку можна насолоджуватись домашньою зеленню. Додавайте кріп, петрушку, селеру, шпинат, руколу, зелену цибулю чи часник до будь-яких страв, адже вони багаті на вітаміни.
  3. Огірок. Овоч, в якому міститься дуже багато води, кальцію та вітаміну С. Чудово освіжає та насичує організм.
  4. Малина. Солодка, червона, корисна ягода, яку можна додавати у будь-які десерти.
  5. Кавун. Чи не найкращий продукт влітку, адже чудово втамовує спрагу, насичує організм вітамінами групи В, містить залізо, фолієву кислоту та провітамін А.
  6. Болгарський перець. Містить в собі вітаміни групи В, вітамін С та Р і РР.
  7. Диня. Фолієва кислота, яка є в дині, бере участь у кровотворенні, а мікроелементи допомагають у травленні.
  8. Чорна смородина. Рекордсмен серед ягід, адже містить в собі велику кількість корисних вітамінів, які беруть участь у важливих процесах в організмі.
  9. Спаржа. Імпортний продукт, який містить в собі чималу кількість корисних та унікальних мікроелементів, саме тому його потрібно включати у свій раціон.
  10. Кабачки. Наш організм чудово перетравлює кабачки та отримує з них велику кількість корисних вітамінів та мікроелементів.

 

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 + 2 =

Call Now Button