Весняні продукти

Чи задумувались ви над тим, які продукти корисно споживати саме навесні? Які овочі принесуть максимальну користь чи який продукт харчування допоможе відновити сили після затяжної зими.

Дієтологи складають різноманітні списки, які базуються на основних принципах правильного харчування, проте наголошують на важливості споживання саме тих продуктів, які перелічені нижче.

  1. Кисломолочні продукти. Якщо у вас немає непереносимості лактози, тоді кефір та кисломолочний сир мають стати вашими найкращими друзями. Бактерії, які містяться у кисломолочних продуктах, покращують процес травлення та допомагають вашому кишечнику. Якраз те, що треба після затяжних зимових святкувань та ледачого відпочинку вдома.
  2. Морепродукти. Мінімальна термічна обробка і корисна вечеря на вашому столі гарантована. Креветки, мідії, морська риба – усі «дари моря», які мають бути на вашому столі, якщо ви хочете бути здоровою та повною сили людиною. Омега-3, яка міститься у морепродуктах, корисна для ваших нігтів та волосся. А в морській капусті велика кількість йоду, від дефіциту якого страждає чи не кожен третій житель країни.
  3. Авокадо. Цей «екзотичний» продукт насичений корисними жирами, які не тільки налагоджують роботу жіночої репродуктивної системи, але й збагачують організм такими вітамінами та мікроелементами, як цинк, селен, вітаміни Е, F та групи В.
  4. Білокачанна капуста. Через те, що вона чудово зберігається впродовж зими та не втрачає з часом своїх корисних властивостей, капуста є джерелом вітамінів та мікроелементів, які так необхідні у весняний період. У 100 грамах білокачанної капусти міститься добова норма вітаміну С. Також не забувайте і про квашену капусту, яка корисна для травлення та збагачена різноманітними мікроелементами.
  5. Гарбуз. Ще один продукт, який впродовж зими не втрачає своїх корисних властивостей. У ньому містяться такі вітаміни, як А і D, а також цінний для нашого організму каротин.
  6. Редиска. Вирощена в теплиці, редиска є одним із перших весняних овочів, які варто включити у свій раціон. Кальцій, фосфор, залізо, мідь та калій – це лише частина корисних мікроелементів, які містяться у свіжій редисці. А з кишечнику редиска виводить радіоактивні сполуки та холестерин, який успішно накопичувався впродовж зими.

Якщо ви включите перелічені продукти у свій раціон, то зовсім скоро відчуєте їх позитивний вплив на ваш організм.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − 7 =

Call Now Button